Kokketræf
En aften med vores gamle venner, Et kokketræf.
27/10 Vi starter kl. 18.00
4 retters menu, med fokus på godt kokke- og tjener-håndværk.
Da vi for mange år siden trådte vores læresko på Djursland og gik på kokkeskole i Silkeborg, mødte vi Thomas Poulsen og Kristian Sørensen – begge kokke med kvalifikationer helt i top. Thomas, der har en baggrund i Oslo, arbejdede allerede i sin læretid på fantastiske restauranter i London og Paris. Kristian turnerede ligeledes rundt på de bedste steder i Aarhus.
De to blev hurtigt vores allierede i jagten på det nyskabende og spændende mad samt i kampen om den gode smag.
Det er nu er over ti år siden, og der er siden løbet meget vand i åen – men vi jagter alle stadig den gode smag.
Kokketræf er en aften, hvor vi alle fire mødes i køkkenet igen og viser jer, hvad vi kan – og hvad god smag er for os.
De bedste hilsner
Kim Thygesen og Allan Thallaug
Menuen:
Kammusling “En papillotte”
røgede muslinger / primører / Krondild
(Thomas Poulsen)
Salat med revet vagtelbryst
confiteret lår / syrlige løg / æblebalsamico
(Kristian Sørensen)
3 gange kalv
stuvet skank / helstegt mørbrad / confiteret bryst
(Allan Thallaug)
En ny & meget bedre apple crumble (Kristian Sørensen)
Æblelasagne med krydder, karamel og creme (Thomas Poulsen)
Karamel-iscreme & æblemazarin (Allan Thallaug)
Pris for menu
kr. 450,- pr. pers.
Kim Thygesen vil denne aften byde på mange spændende vine, herunder også en vinmenu der passer til menuen.
Thomas Poulsen:
Uddannet Kok – Arbejder til dagligt i Det Norske Udenrigsministerium.
Bor til dagligt i Oslo med hans kone og to dejlige børn, som har sejret over restaurantionsbranchen hvilket gør at Thomas i dag arbejder i det Norske udenrigsministerium.
Et job han valgte efter at have arbejdet i Paris og London samt på nogle af Oslos bedste restauranter. Restauranter der bla. tæller Le Canard Oslo – 1 stjerne Guide Michelin og Restaurant Oro Oslo – 1 stjerne Guide Michellin. Sidst nævnte drevet af den tidligere vinder af de uofficielle verdensmesterskaber for kokke, Bocuse D´or, Terje Næss.
Selvom Thomas har forladt branchen brænder han stadig for maden, hvilket gør at hans familien ofte slider sig igennem enorme mængder af opvask efter endnu en omgang eksperimenter i køkkenet.
Kristian Sørensen:
Kok – Driver FoodSense.dk & arbejder som køkkenchef hos Nu Eg Retail & Medie i Skanderborg.
Er uddannet kok fra Hotel Royal i Aarhus og har siden arbejdet som kok, souschef og køkkenchef på forskellige restauranter i det jyske herunder Svineriet og Restaurant Rene på Hotel Ritz i Aarhus, Svinkløv Badehotel m.fl.
I dag driver han FoodSense.dk & er køkkenchef hos Nu Eg Retail & Medie i Skanderborg.
Kim Thygesen:
Sommelier – Restauratør, Arbejder på og driver Restaurant Komfur og Restaurant MellemRum, Århus C
Uddannet kok på Auning kro og herefter uddannet tjener fra Hotel Ebeltoft Strand, Kim har inden han blev selvstændig arbejdet flere steder i Århus som restaurantchef, bl.a. Radisson Blue og Mefisto
Han er i dag meget aktiv i tjenerfagets verden. Han sider i Dansk Sommelier forenings bestyrelse og deltager jævnligt i tjener-konkurrencer hvor det er blevet til 2 flotte finalepladser i DM for tjenere.
Allan Juhl Thallaug:
Kok – Restauratør, Arbejder på og driver Restaurant Komfur og Restaurant MellemRum, Århus C
Det velkendte kombineret med noget nyt er ofte udgangspunktet, når Allan Thallaug arbejder i køkkenet. Med andre ord er det det klassiske køkken med et tvist, der fascinerer ham.
Allan har ved flere lejligheder ageret både radio- og tv-kok, bl.a. Frilandshaven, Formiddag med Nis Boesdal og rabatten.
Allan har i han blev selvstændig arbejdet på flere af Aarhus´s bedre spisesteder, bl.a. Mefisto i Volden og hedengangne Restaurant A/C.